Hopen vapaaehtoiset lomailevat juhannuksen tienoilta elokuun alkuun ja tällöin toimipisteiden toiminta on tauolla. Hyvää kesää!

Iloa ja elämyksiä kesälomalle – lahjoita kivaa kesätekemistä!

Mikä onkaan parasta kesässä? Lomapäiviä on ihana viettää esimerkiksi piknikillä kavereiden kanssa tai huvipuistossa koko perheellä. Kaikissa perheissä rahat eivät kuitenkaan riitä kivaan kesätekemiseen. Iloa ja elämyksiä -kesäkampanjassa voit antaa lapsille ja nuorille ilon hetkiä! Kampanja on käynnissä 6.–21.5.2023.

Kun koulujen lomat alkavat, alkavat myös monien lasten ja nuorten onnenpäivät – pitkät kesäpäivät täynnä kivaa puuhaa ja vapaata koulusta! Puuha vaatii usein kuitenkin rahaa. 

 

Pienetkin asiat tuovat suuresti iloa

– Rannalle pääsee ilmaiseksi, mutta esimerkiksi ilman viikkorahaa nuori ei voi ostaa samalla vaikka jätskiä tai eväitä, kertoo Anni Pirnetkoski, Lappeenrannan Hopen tiiminvetäjä.

Hopen toimipisteissä ympäri Suomea on huomattu, kuinka pieniä kesäiset toiveet voivat olla. Esimerkiksi uimalelut ja jalkapallot ovat toiveiden top-listoilla.

– Toiveet voivat olla myös monelle tavanomaisia kokemuksia. Eräskin vanhempi kirjoitti hakemuksessa, että haluaisi tarjota nuorelleen mahdollisuuden päästä kavereiden kanssa Mäkkäriin. Sosiaalisesta tekemisestä ulos jääminen on kurjaa, Pirnetkoski kuvailee.

 

Yhteistä tekemistä koko perheelle

Sekä Pirnetkoski että Hopen Oulun tiiminvetäjä Teija Hanhela kertovat, että perheet toivovat myös yhteistä tekemistä. 

– Olemme saaneet lahjoituksina ja ostaneet rahalahjoitusten avulla perheille lippuja esimerkiksi sirkukseen, vesipuisto Jukuparkiin ja Powerparkiin. Retki voi olla koko kesän kohokohta. Kaikilla perheillä ei ole rahaa kustantaa useamman lapsen ja aikuisen lippuja näihin kohteisiin, Hanhela kertoo.

Myös ravintola-ateriat ovat monille saavuttamattomissa. Perheen kanssa ulkona ateriointi voi olla lapselle ainutlaatuinen kokemus. Lappeenrannassa onkin annettu myös ravintolalahjakortteja perheille.

 

Lahjoita ja auta!

Ole mukana luomassa lapsille ja nuorille ilon hetkiä lahjoittamalla Hopen Iloa ja elämyksiä -kesäkampanjaan! Osallistu lahjoittamalla lähimmän Hopen paikallistoimijan toimipisteelle kesäisiä leikki- tai harrastusvälineitä tai lippuja paikallisiin kohteisiin. Voit lahjoittaa helposti myös rahaa.

Rahalahjoituksella tuet lapsia ja nuoria heidän kesähaaveissaan. Lahjoitettua rahaa käytetään mm. perheiden piknikeväisiin, lahjakortteihin esimerkiksi jäätelökioskille ja muuhun kivaan lasten ja nuorten kesätekemiseen. Voit auttaa sinulle sopivalla summalla.

Voit osallistua jo muutamalla eurolla. Pirnetkoski kannustaa osallistumaan myös ystäväporukalla tai yhdessä työkavereiden kanssa. 

– Pienistä puroista kertyy isot virrat, Hanhela tiivistää.

 

Lahjoita leikki- ja pelivälineitä paikallistoimijan toimistolle: Löydä lähin paikallistoimijasi täältä!

Lahjoita rahaa: Iloa ja elämyksiä -kampanjan lahjoituslomake

Lahjoita rahaa tilisiirrolla suoraan paikallistoimijallesi: Löydä paikallistoimijoiden viitenumerot täältä.

Yhteistyössä:

Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo