Hopen vapaaehtoiset lomailevat juhannuksen tienoilta elokuun alkuun ja tällöin toimipisteiden toiminta on tauolla. Hyvää kesää!

On ok pyytää apua. Meille se kertoo siitä, että rakastat lastasi ja haluat hänelle hyvää.

KAIPAAN APUA

Hope auttaa vapaaehtoisvoimin vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä ympäri Suomea. Hopen tarjoama apu voi olla pientä, mutta sen merkitys perheen arkeen on usein kokoaan suurempaa. Konkreettisen vaate- ja tavara-avun lisäksi tarjoamme lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Kun tilanne kaipaa tukea

Hope auttaa vapaaehtoisvoimin perheitä, joilla on taloudellisia vaikeuksia tai jotka ovat kohdanneet odottamattoman kriisin. Apua voit hakea, jos perheessäsi on vähintään yksi alle 18-vuotias huollettava ja perheesi kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Emme kysele sinulta tulotietoja, mutta lyhyt kuvaus elämäntilanteestasi on tarpeen, jotta osaamme tarjota oikeanlaista apua.

Tarjoamamme apu on konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, joita olemme saaneet hyväsydämisiltä lahjoittajilta. Lahjoituksena saadut vaatteet ja tavarat ovat yleensä käytettyjä, mutta hyväkuntoisia. Lahjoitusvarojen turvin meiltä on mahdollista saada myös tukea lasten harrastuskuluihin sekä elämyksiä vapaa-ajalle.

Näitä asioita sinun on mahdollista saada meiltä

  • Lasten vaatteet, kengät, lelut ja tarvikkeet
  • Harrastusvälineet
  • Pienet kodin tavarat, kuten tekstiilit ja astiat (ei kaikilla paikkakunnilla)
  • Harrastustukea 6-17 -vuotiaille
  • Vapaa-ajan elämykset
  • Aikuisten vaatteet ja kengät (ei kaikilla paikkakunnilla)

Harrastustuki

Harrastustukea voidaan myöntää 6-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka kuuluvat Suomen sosiaaliturvan piiriin. Tuki on tarkoitettu säännölliseen harrastamiseen ja se maksetaan suoraan järjestävälle taholle laskua vastaan. Harrastustukea voi hakea, jos lapsen harrastus on vaarassa keskeytyä tai jos lapsella ei ole mahdollisuutta aloittaa harrastusta vähävaraisuuden takia. Harrastustuen mahdollistaa yksityishenkilöiden ja yritysten rahalahjoitukset.

Harrastustukihakemuksia ei käsitellä kesäaikaan. Linkki hakulomakkeeseen löytyy tältä sivulta jälleen heinäkuun lopussa.

Hae apua tällä lomakkeella

Jos kaipaat apua, täytä alla oleva avunpyyntölomake. Valitse lomakkeelta sinua lähin toimipiste. Vapaaehtoisemme käsittelevät avunpyynnöt ja ovat sinuun yhteydessä sähköpostitse. Odota vastausta kärsivällisesti ja tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota.

HUOM! Apua voi hakea vain omalle perheelleen. Paikkakunnasta riippuen olemme sinuun yhteydessä keskimäärin kahden viikon kuluessa.

MEILLÄ EI OLE KYNNYSTÄ AUTTAMISEEN EIKÄ KYNNYSTÄ PYYTÄÄ APUA

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen.

TUTUSTU HOPEN TARINAAN

Yhteistyössä:

Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo