Hopen vapaaehtoiset lomailevat juhannuksen tienoilta elokuun alkuun ja tällöin toimipisteiden toiminta on tauolla. Hyvää kesää!

Lahjoitusten avulla kymmenet perheet saavat nauttia perinteisestä mökkilomasta

Mikkelin seudulla on mökki, jota Hopen asiakkaat ovat saaneet varata maksutta perheensä käyttöön jo seitsemän vuoden ajan. Kesälomien lähestyessä alueella herättiin auttamaan toden teolla. Nyt mökillä vieraileville on luvassa myös herkkuja, ruokalahjakortteja ja jopa kalastusvälineet!

Mökki on paikallisen asukkaan kesäpaikka. Hän on lahjoittanut käyttöoikeuden mökkiin Hopen kautta jo seitsemän vuoden ajan. Avokätisen lahjoituksen ansiosta alueen vähävaraiset lapsiperheet ovat saaneet mökkikokemuksen, johon heillä ei muuten olisi varaa.

”Lapset ilahtuvat siitä, että heillä on kerrottavaa syksyllä koulussa. Kokemukset rakentavat tasavertaisuuden tunnetta, kun köyhänkin perheen lapsi voi kertoa käyneensä mökillä tai saavansa pian vaikka polkupyörän. Lahjoituksilla voidaan lisätä lasten toiveikkuutta ja uskoa siihen, että kaikki kyllä järjestyy”, tiivistää Mikkelin Hopen tiiminvetäjä Petra Turunen.

Perheiden käytössä on vene souteluun sekä pelejä ja leikkejä sisä- ja ulkopuuhiin. Perinteisen järvimaiseman ympäröimänä voi nauttia luonnosta järven rannalla tai metsän siimeksessä. Onpa pihalla nähty myös hirvi tömistelemässä uimaan keskellä yötä!

”Yhdessä oleminen ilman arkipaineita on tärkeintä, näin vieraskirjaan on kirjoitettu todella usein. Mökillä lapset saavat leikkiä eikä vanhempien tarvitse murehtia mökin hintaa”, Turunen kertoo.

Antamisen ilo heräsi somessa

”Olin ostamassa lahjoitusvaroilla mökille pientä herkkua perheiden iloksi, kun järkytyin tuotteiden hinnoista. Päätin haastaa muitakin auttamaan, että hankitaan sinne jotain ilahduttavaa yhdessä”, Turunen kertoo.

Viesti lähti lentoon Facebookissa. Mikkelin seudun yritykset ja yksityishenkilöt alkoivat haastaa toisiaan lahjoitustalkoisiin. Vain muutama päivä postauksen julkaisun jälkeen lahjoituksina oli saatu hyvin säilyviä herkkuja, kuten sipsejä, karkkia, ruokasäilykkeitä ja mehuja, hygieniatuotteita saunalle sekä esimerkiksi kalastusvälineitä. 

Ruokakaupat antoivat lahjakortteja, joilla perheet voivat hankkia evästä mökkiloman ajaksi ja läheinen leipomo tarjoutui lahjoittamaan leipä- ja pullakasseja.

Lahjoitukset mahdollistavat perheille perinteisen mökkiloman lättyineen ja pannukahveineen.

Kesälomat ovat tiukkaa aikaa monissa perheissä – lahjoittamalla annat tilaisuuden kuulua porukkaan!

Hopen Lomapuuhaa -kampanja polkaistaan käyntiin 3.5.2024.

”Keräämme kesäkampanjassamme kivaa lomapuuhaa lapsille ja erityisesti nuorille, jotka elävät vähävaraisissa perheissä”, kertoo Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Lomapuuhaa voi lahjoittaa esimerkiksi pääsylippujen tai lahjakorttien muodossa. Lipulla voit avata ovia vähävaraisten perheiden nuorille sinne, minne kaverit menevät kuitenkin – esimerkiksi musiikkitapahtumiin, huvipuistoihin tai muihin yhteisiin kokemuksiin.

Myös perinteiset rahalahjoitukset tai pienempien lasten ulkopelit ja lelut ovat erittäin tervetulleita.

Seuraa Hopea Facebookissa ja Instagramissa ja osallistu kampanjaan!

Yhteistyössä:

Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo