Hopen vapaaehtoiset lomailevat juhannuksen tienoilta elokuun alkuun ja tällöin toimipisteiden toiminta on tauolla. Hyvää kesää!

Paikallistoimijat esittäytyvät / osa 3

Hopen esittelykierros jatkuu tässä kolmannessa osiossa tutustuen Hopen Turun, pääkaupunkiseudun, Joensuun ja Mikkelin toimintaan. Niinkuin meidän ihanat vapaaehtoiset Turussa sanovat: ”Meilo lahjottajii, meilo asiakkait, meilo vapaaehtosii ja meilo tiimivetäjii”.

HOPE – TURKU

Turun Hope löytyy teollisuusalueelta Itäharjulta, leipomon aidan takaa, joten meillä on aina pullantuoksua. Tervetuloa! Näin iloisesti toivottavat Hope Turun tiimi toimipisteelleen ja jatkavat itse toiminnastaan kertomista:

Toiminta alkoi yhdeksän vuotta sitten. Turussa Voimakadulla ahkeroi arkisin vapaaehtoisia, työllistettyjä, kuntoutujia sekä TET:iläisiä. Vapaaehtoisia on 25, arkisin paikalla 5-9. Hiljakkoin saimme lisää tilaa, mutta äkkiäkös se täyttyi taas tavarasta. Lahjoituksia tulee todella runsaasti ja avun tarvitsijoita on myös aina vain enemmän. Viime vuonna perheitä oli 500 ja lapsia 1200. Tänä vuonna on käynyt perheitä 283 ja lapsia perheissä 640. Yhdessä yritämme toteuttaa sitä ajatusta, että vähävaraisenkin perheen lapsella on oltava kivat vaatteet ja jotain tekemistä kesälomalla.

 

Turun Hopessa on hyvä olla töissä, äänet välillä nousee, mutta kaikella rakkaudella asiat aina selviää.

Tiiminvetäjänä on toiminut Arja jo viiden vuoden ajan. Arjan ansiosta yhteistyö yrityksiin, lahjoittajiin, erilaisten tempausten järjestäjiin ja myös asiakkaisiin toimii. Ritva aloitti viime syksynä toisena tiiminvetäjänä ja Arjan oikeana kätenä.

Asiakkailta saatu kiitos on paras palkkamme ja tuntuu todella hyvältä, kun voi olla avuksi, kun toisella menee huonosti.

Erilaiset kampanjat värittävät vuoden kulkua. Joululahjat tietenkin, sitten hiihtolomalle tapahtumalippuja, leffalippuja, onpa meillä ollut pääsiäismuna- ja vappupallo -kampanjatkin. On valittu saattajia jalkapallomatsiin, yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Kesäksi uimalippuja, lippuja HopLopiin ja Mehukattimaahan, jalkapallo- ja jääkiekko -lippuja, kampaajakäyntejä, laivareissuja, mökkimatkoja, yritysesittelyihin osallistumista, hyväntekeväisyyshuutokauppaa ja syksyllä tietysti reppukampanja. .

Turussa voi Hopen asiakas hakea kouluista ylijäänyttä ruokaa omiin astioihinsa. Tämä on kaikkien mielestä erinomainen avun muoto.

Parhaillaan on menossa polkupyöräkampanja: saamme lahjoituksina käytettyjä polkupyöriä ja kypäriä ja voi sitä riemua, kun lapsi saa oman polkupyörän! On upeaa nähdä lapsen ilo ihan livenä.

Sokerina pohjalla ovat viime vuonna järjestetyt reissut Linnanmäelle ja Särkänniemeen. Näistä asiakkaat ovat useaan otteeseen muistaneet kiitellä.

Tänä vuonna erityisesti harrastustukien määrä on noussut rajusti. Harrastustuen saaminen on monessa lapsiperheessä ollut kullanarvoista.

Joten:

Meil Turuus o kaikki hyvi. Meilo lahjottajii, meilo asiakkait, meilo vapaaehtosii ja meilo tiimivetäjii. Mitä muuta sitä Hope oikee tarttis? Tavarii? Ommeil niitäkii.

Numeroit? ommeil niitäkii, asiakkai ol viime vua 500 ja lapsii 1200, tänä vua o käyny jo asiakkai 300 ja lapsiiki 500, ainaski. Lahjoittajii o runsaasti ja kaikenlaist hääräämist kans.

t: Turu Murre

Facebook >
Yhteystiedot >

 


 

HOPE – PÄÄKAUPUNKISEUTU

 

Hopen pääkaupunkiseudun toimipiste käynnistyi jo vuonna 2009. Toiminta ja asiakasmäärät ovat tietysti 10 vuodessa kasvaneet merkittävästi ja nykyisessä Pitäjänmäen valoisassa, avarassa ja hyvin organisoidussa n. 300m2 tilassa perheiden on helppo asioida muun muassa erillisten urheilu- ja astiahuoneiden ansiosta.

Toiminnassa on aktiivisesti mukana viikottain kymmenkunta vapaaehtoista, torstai-illan iltatiimi (5-10 hlöä) sekä kuljetuksia hoitava muutama vapaaehtoinen. Näiden lisäksi osa osallistuu toimintaan esim. olemalla mukana tapahtumissa tai kuljettamalla lahjoituksia omalta asuinalueeltaan. Pääkaupunkiseudulla perheet asioivat ajanvarauksella käyntivälin ollessa 5kk, ja saavat valita rajoitetun määrän tavaraa perheensä tarpeisiin.

Lahjoitusmäärät ovat runsaita, vaikka valitettavan paljon lahjotusten joukossa on myös käyttöön kelpaamatonta tavaraa. Yritykset tarjoavat Hopen toimintaan mukaan ilahduttavan paljon erilaisia palveluitaan (esim. pakuovelle.com – pakettiauton vuokraus tarpeen mukaan), henkilökunnan työaikaa vapaaehtoistyöhön toimipisteessämme tai kampanjoita muun muassa joulukeräysten tiimoilta.

 

Pääkaupunkiseudun toimipisteellä Heli Nyholm vastaa tiimin ulkoisista asioista (yhteistyötahot, viestintä ja edustaminen paikallisella tasolla) ja hän on ollut mukana vuodesta 2017. Heli on iloinen ja reipas 36-vuotias, pienen Veeti-pojan äiti. Eeva Jäntin, joka on tullut mukaan toimintaan v 2014, vastuualueeseen kuuluu taas tiimin sisäiset asiat (vapaaehtoisten hyvinvointi, harjoittelijoiden sopimukset yms) sekä harrastusasiat. Eeva on kolmen koululaisen äiti ja hoitaa tehtävät taidolla ja suurella sydämellä.

 

”Vaikka päivät ovat välillä kiireisiä ja haastavia, iloa ja jaksamista tuovat upea vapaaehtoisporukka, meidän tehotiimi, sekä mieleenpainuvat asiakaskohtaamiset”, kiteyttävät Eeve ja Heli pääkaupunkiseudun toiminnan tehokkuuden.

Vuonna 2018 avustettuja perheitä oli 2505, lapsia 6012 ja harrastustukea jaettiin hieman yli 500 lapselle ja nuorelle,

”Tärkeitä hetkiä, kauneimpia muistoja ovat hetket, jolloin perheiden toiveet toteutuvat – niin ne suuret kuin pienetkin <3 Viime vuoden hauskin ja mieleenpainuvin muisto on toimipisteemme pihassa vieraillut hodarifillari” mainitsevat Eeva ja Heli vielä loppuun.

Facebook >
Yhteystiedot >


HOPE – JOENSUU

 

Joensuussa toiminta on käynnistynyt vuonna 2011 ja uusiin avariin ja valoisiin tiloihin päästiin muuttamaan aivan vastikään – vuoden 2018 lopussa. 80 neliön tiloissa perheet saavat kerätä avustukset itse.

Joensuun Hopen toiminnassa on vapaaehtoisia mukana kaikkiaan 20, joista puolet on enemmän aktiivisia. Joensuun tiimissä on mukana erilaisia ihmisiä – työssäkäyviä, opiskelijoita, eläkeläisiä – joilla kaikilla on yhteinen tavoite auttaa vahävaraisia pohjoiskarjalaisia lapsiperheitä.

“Lahjoituksia otetaan vastaan kaksi kertaa kuukaudessa ja perheitä tavataan varastolla kerran viikossa. Perheitä avustetaan vaatteilla, kengillä, leluilla/peleillä, harrastustarvikkeilla ja kodintarvikkeilla. Lisäksi meiltä voi hakea harrastustukea. Lahjoitusvaroilla hankitaan elämyslippuja ja lahjakortteja” kertovat tiiminvetäjät Sanna Saastamoinen ja Tiina Saarelainen.

Sanna on ollut mukana toiminnassa 2,5 vuotta joista 2 vuotta tiiminvetäjänä. Tiina on ollut mukana toiminnassa 4,5 vuotta ja hän aloitti tiiminvetäjänä syksyllä 2018. Työtehtäviä on jaettu ja Sannan vastuulla onkin sähköposti ja toiminnan organisointi ja Tiina vastaa taas juoksevista asioista.

“Hopen toiminta on vienyt molemmat  mukaansa kokonaan ja toiminnasta on tullut tärkeä ja rakas harrastus, jota kautta on tutustuttu uusiin ihmisiin ja saatu jopa ystäviä. Hopen arvot ovat lähellä molempien sydäntä ja lasten nauru ja ilo palkitsee ja antaa voimia jatkaa vapaaehtoistyötä” kertoo Tiina.

Sanna nostaa esiin yhden tärkeimmän kampanjan ja sen merkityksen toimintaan “Joulukampanja on vuosi vuodelta kasvanut esim. yritysten tullessa mukaan ja tämä kampanja on vuoden kohokohta mikä työllistää meitä vapaaehtoisia todella paljon. Kampanja on todella tärkeä asiakasperheillemme ja joulukampanjasta ollaan saatu paljon kiitosta.”

Joensuussakin asiakasmäärät on kasvussa ja v. 2018 on avustettu 255 perhettä joissa 649 lasta – ja tänä vuonna avustettu jo 86 perhettä joissa 220 lasta.

Facebook >
Yhteystiedot >

 


 

HOPE – MIKKELI

Hope Mikkeli ponnisti toimintansa käyntiin vuonna 2013 historiallisissa Karjaportin tiloissa tiimivetäjä Petra Turusen sekä poikansa vaatekaapin turvin. Mikkeliläiset ottivat Hopen avosylin vastaan ja toimintamme onkin kasvanut maltillisesti vuosi vuodelta. Kumppanina tällä kasvun matkalla on ollut koko ajan Mikkelin kaupunki. Muuttoja meidän matkaamme mahtuu monia ja kokemuksia kasapäin. Tätä nykyä toimme tyytyväisinä meille täydellisissä tiloissa Launialassa, osoitteessa Poronkatu 6, hyvien kulkuyhteyksien päässä vain muutama kilometri keskustasta.

Toimitilamme mahdollistaa monenlaista yhteistyötä, jota teemmekin mielellämme niin paikallisten toimijoiden kuin vierailevien tähtienkin kanssa. Vähän Rokimpi Rekry oli vain yksi loistava esimerkki innovaatiosta vapaaehtoistyössä. Lapsiperheverkostossa toimimme aktiivisesti ja näin edistämme kuntamme lapsiperheiden mahdollisuuksia tasavertaiseen ja hyvään arkeen.

Vapaaehtoisia meillä on pieni mutta pippurinen porukka. Alusta saakka toiminnassa mukana olleita muutama, ja vuosien varrella olemme iloksemme saaneet monipuolisia ja sitoutuneita vapaaehtoisia tiimiimme mukaan uutta toimintaa ideoimaan. Tiiminvetäjä Petra on ollut mukana alusta saakka ja luotsaa tiimiään avoimella asenteella ja kannustaa rohkeuteen sekä aktiivisuuteen toiminnan kehittämisessä. Tärkeintä on, että jokainen näkyy ja kuuluu. Vapaaehtoistoimintamme rakentuu pitkälti kokeilukulttuurin kautta. Jokaisella on mahdollisuus tuoda virkistävät uudistukset toisten tietoon ja kannustamme toisistamme luovuuden esiin. Vapaaehtoisia toivomme toimintaamme koko ajan lisää meidän noin 15 eri tasolla aktiivisen vapaaehtoisen lisäksi. Pyrimme pitämään toimintamme raikkaana, ja pidämme yhteisesti huolta siitä, että jokaisella on hyvä olla ja sen lisäksi vielä hauskaakin.

 

Perustoimintamme käsittää lahjoitusten vastaanoton, lajittelun sekä asiakaspäivystysten pitämisen perheille. Tähän toimintaan osallistuvat kaikki vapaaehtoisemme mahdollisuuksiensa mukaan. Toimintamme yksi muoto on talkootyö, jolloin saamme viettää aikaa toistemme seurassa samalla tärkeää työtä tehden. Panostamme myös siihen, että lapsilla olisi mahdollista harrastaa sekä saada elämyksiä joskus hyvinkin raskaaseen arkeen. Hope Mikkeli on myös saanut isännöitäväkseen mökin lähiseudulta, josta pidetään huolta vapaaehtoisten ja muiden innokkaiden talkoolaisten kanssa. Mökillä aikaa on viettänyt jo muutama sata asiakasta niin kesällä kuin talvellakin.

Voimme toimia mikkeliläisten lahjoittajien turvin hyvällä tasolla. Asiakkaita meillä on vuositasolla kolmisensataa perhettä ja reilu 600 lasta. Tarve avustuksille on valtava. Huutavaa pulaa vaatteista ja leluista jaamme aktiivisesti Facebookissa, ja huutoomme vastataan yleensä pian. Saamme kuntalaisia mukaan kertaluonteiseen vapaaehtoistyöhän, kun kutsumme heitä toisinaan kanssamme lahjoituksia hyllyttämään. Samoin joulun rakentamiseen haastamme kuntalaisia aktiivisesti mukaan.

Osallisuus ja osallistuminen konkreettisesti tuo toimintamme lähemmäksi ja lämpimän tunteen sydämen sopukkaan. Välittäminen ja vapaaehtoistyö kuuluvat kaikille ja kaikkialle.

Facebook >
Yhteystiedot >

 

 

 

Yhteistyössä:

Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo
Prisma
Muutos logo
All stars logo
Posti logo
Tallink Silja logo
Lidl logo